MyBB-Plugins Forums
Upgrading to 1.6 - Printable Version

+- MyBB-Plugins Forums (http://forums.mybb-plugins.com)
+-- Forum: Archived Forums (http://forums.mybb-plugins.com/Forum-Archived-Forums)
+--- Forum: MyBB 1.4.x (http://forums.mybb-plugins.com/Forum-MyBB-1-4-x)
+---- Forum: General (http://forums.mybb-plugins.com/Forum-General)
+---- Thread: Upgrading to 1.6 (/Thread-Upgrading-to-1-6)

Pages: 1 2


Upgrading to 1.6 - habs - 08-03-2010

To Nervo and Andrew,

Is it safe to upgrade our 1.4 to 1.6? Will newpoint and any change works on 1.6? Please let me know.. Smile

I really want to upgrade to 1.6 but affraid to lose many valuable stuff on 1.4 and only stand by default for 1.6 Sad

Any answer appreciated.


RE: Upgrading to 1.6 - card123 - 08-04-2010

from what i heard, to convert from 1.4 to 1.6 all you need to do is edit the plugin php file where it says

return array(
'name' => 'PLUGINNAME',
'description' => 'DESCRIPTION',
'website' => 'mybb-plugins.com',
'author' => 'Pireto Nervo',
'authorsite' => 'author site',
'version' => 'version',
"guid" => "noidealol",
"compatibility" => "1.4" // CHANGE THIS TO * or 1.6
)


RE: Upgrading to 1.6 - habs - 08-04-2010

no other server problem or plugin compability after that? if yes, i will do that Smile

thanks card!


RE: Upgrading to 1.6 - card123 - 08-04-2010

hmm i just upgraded, and I didnt need to do anything and everything seems to be working fine =]

just use the upgrade tool and nothing gets removed or changed (but i made a database backup just in case)
i didnt check everything out, but it seems to be perfectly intact


RE: Upgrading to 1.6 - habs - 08-04-2010

anyone know how to backup database which 500MB more in size?? i'm crazy now thinking about that!
my cpanel couldn't do much Sad


RE: Upgrading to 1.6 - card123 - 08-04-2010

how did it get that big? lol, Mybb Has a built in database backup thing in the tools tab


RE: Upgrading to 1.6 - habs - 08-04-2010

always freeze and failed -__-"


RE: Upgrading to 1.6 - card123 - 08-04-2010

oh well then try to do only a few tables at a time


RE: Upgrading to 1.6 - habs - 08-04-2010

thanks card, the only table i've just figured out which 300MB+ is mybb_prostats! that's sucks! i've removed it from my plugins.. useless!

now, my db size from 500MB+ to 111MB only..


RE: Upgrading to 1.6 - card123 - 08-04-2010

wow i was going to install that plugin Big Grin gl with the upgrade =]